Wat is energetische therapie?

Energetische therapie maakt gebruik van universele- en levensenergie. Alles bestaat uit energie, ook het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam heeft een energetische anatomie/systeem. Dit bestaat uit:

  • Aura, een energieveld om het lichaam heen
  • Chakra’s: energiecentra waarvan we er 7 op het lichaam hebben
  • Meridianen: de energiebanen

Zit je niet lekker in je vel, heb je lichamelijke klachten, dan kunnen er blokkades voorkomen in je energiesysteem. Een energetisch therapeut kan je helpen deze blokkades te doorbreken. De handen van een therapeut geven universele- en levensenergie door. Deze energie zoekt de blokkades in het lichaam op en gaat naar de plekken waar het nodig is. Het heft blokkades op, haalt overtollige energie weg en voegt energie toe daar waar het nodig is. Een energetisch therapeut stimuleert hiermee het zelf genezende vermogen van het menselijk lichaam.

Ik combineer mijn energetische behandelingen eventueel met massage. De vormen die ik gebruik zijn:

  • Buikmassage
  • Chakra massage

Buikmassage.

In de buik vinden veel processen plaats. Niet alleen bevinden zich daar organen zoals de maag en het darmstelsel maar ook emoties zoals boosheid, angst, verdriet zijn verbonden met het buikgebied. De spijsvertering bestaat uit de opname van voedsel en de verwerking en uiteindelijk het loslaten ervan. Op emotioneel gebied gebeurd er eigenlijk hetzelfde. Er overkomt ons “iets”. Dit gaan we verwerken zodat we het daarna kunnen loslaten. Als we moeite hebben of problemen ondervinden met de verwerking kunnen er fysieke klachten ontstaan zoals een verstoorde darmwerking maar op emotioneel gebied kunnen er allerlei spanningen zich gaan ontwikkelen. Door buikmassage en daarmee de verschillende organen te masseren gaan we de blokkades wegnemen zodat het loslaten weer mogelijk wordt gemaakt.

Chakra massage.

Ons lichaam kent 7 chakra’s. Een chakra is een energiecentra. Deze energiecentra hebben een eigen bewustzijnsniveau met een eigen functie. Raakt één of meerdere van deze chakra’s verstoord ontstaan er blokkades in het lichaam. Deze blokkades houden we zelf vaak in stand door bepaalde overtuigingen die we onszelf hebben opgelegd en de ervaringen in ons leven. Een veel voorkomende overtuiging is bijvoorbeeld: Ik ben niet goed genoeg of een andere: Ik mag dit niet voelen. Deze overtuigingen ondermijnen ons gevoel van eigenwaarde. Als je het gevoel hebt er niet te mogen zijn kun je  angst ervaren of als je iets voelt wat je denkt niet te mogen voelen kun je je schuldig voelen. De onderste twee chakra’s zijn bij deze twee voorbeelden verstoord. Door de massage te richten op deze chakra’s kunnen we ons weer beter voelen. Het is altijd goed om te kijken waar de overtuiging vandaan komt. Want als je blijft geloven in de overtuiging zal je na verloop van tijd toch weer problemen ondervinden.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met mij op voor een kennismaking, intakegesprek of een (eenmalige) energetische behandeling.